
4 personen Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 30 minuten
Vlees Hoofdgerechten Lente Marokkaans
Marokkaanse limoen gemarineerde kip met couscous
In de lente komt de natuur tot leven en dat is het perfecte moment om te genieten van frisse smaken en kleurrijke gerechten. Deze Marokkaanse limoen gemarineerde kip is een luxe diner dat niet alleen je smaakpapillen zal verwennen, maar ook je gasten zal imponeren. De combinatie van de pittige limoen, aromatische specerijen en sappige kip maakt dit gerecht tot een waar feest voor de zintuigen.
De marinade, gemaakt van limoen, knoflook, komijn en koriander, zorgt ervoor dat de kip heerlijk mals en vol van smaak is. Door de kip een paar uur te laten marineren, trekken de smaken diep in het vlees, wat resulteert in een gerecht dat je niet snel zult vergeten. Serveer de kip met luchtige couscous en een frisse salade voor een complete maaltijd die perfect is voor een luxe diner.
Dit gerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een geweldige manier om de lente te vieren met vrienden en familie. De levendige kleuren en smaken van de Marokkaanse keuken brengen een stukje zon in je huis. Dus trek je schort aan en laat je inspireren door de smaken van Marokko met deze heerlijke limoen gemarineerde kip!
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 2 limoenen (sap en rasp)
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 eetlepel korianderpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 250 gram couscous
- 500 ml kippenbouillon
- 1 handvol verse peterselie, fijngehakt
- 1 handvol amandelen, geroosterd en gehakt (optioneel)
- 1 komkommer, in blokjes
- 1 tomaat, in blokjes
- 1 rode ui, fijngehakt
Benodigdheden
- Mengkom
- Grillpan of oven
- Kookpan voor couscous
- Snijplank
- Mes
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom het limoensap, de limoenrasp, knoflook, komijn, koriander, olijfolie, zout en peper.
- Voeg de kipfilets toe aan de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Laat de kip minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
- Verwarm de grillpan of oven voor op 200 graden Celsius. Grill de gemarineerde kipfilets gedurende 6-7 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn.
- Kook ondertussen de couscous in de kippenbouillon volgens de instructies op de verpakking. Voeg de gehakte peterselie, komkommer, tomaat en rode ui toe aan de couscous.
- Serveer de gegrilde kip op een bedje van couscous en garneer met gehakte amandelen.
Tips
- Laat de kip minimaal 1 uur marineren, maar bij voorkeur een hele nacht voor de beste smaak.
- Gebruik verse kruiden voor een extra smaakdimensie; verse koriander of munt passen ook goed bij dit gerecht.
- Serveer met een frisse salade van seizoensgroenten om het gerecht compleet te maken.
Met deze Marokkaanse limoen gemarineerde kip maak je van elke gelegenheid een luxe diner dat je gasten nog lang zal bijblijven.