Heerlijke Mexicaanse Chili con Carne

4 personen     Bereidingstijd: 15 minuten     Kooktijd: 45 minuten

Vlees    Hoofdgerechten, Tussendoortjes    Winter    Mexicaans

Heerlijke Mexicaanse Chili con Carne

Chili con carne is een klassiek Mexicaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Tex-Mex keuken. Dit hartige gerecht is perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie, vooral tijdens de koudere maanden. De combinatie van malse stukjes vlees, bonen en een rijke tomatensaus zorgt voor een verwarmende maaltijd die je niet snel zult vergeten.

De magie van chili con carne ligt in de specerijen en de manier waarop de smaken zich ontwikkelen tijdens het koken. Het gebruik van komijn, paprika en cayennepeper geeft het gerecht een heerlijke diepte en een aangename kick. Dit recept is eenvoudig te volgen en kan gemakkelijk worden aangepast aan je eigen smaak, bijvoorbeeld door extra groenten toe te voegen of de hoeveelheid kruiden te variëren.

Serveer de chili met een lepel zure room, een handvol geraspte kaas en versgebakken tortilla's voor een complete maaltijd. Of je nu een doorgewinterde chef bent of net begint met koken, deze chili con carne zal zeker indruk maken op je gasten. Geniet van de smaken van Mexico in je eigen keuken!

Ingrediënten

  • 500g rundergehakt
  • 1 blik kidneybonen (400g)
  • 1 blik zwarte bonen (400g)
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Zout en peper naar smaak
  • Zure room en geraspte kaas voor garnering (optioneel)

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Mes
  • Snijplank

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
  2. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Kruid met zout, peper, chilipoeder, komijn en cayennepeper.
  3. Voeg de paprika's toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de uitgelekte bonen toe. Roer alles goed door.
  4. Laat het geheel 30 minuten op laag vuur sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen. Roer af en toe door.
  5. Serveer de chili con carne warm, gegarneerd met zure room en geraspte kaas indien gewenst.

Tips

  • Gebruik een mix van verschillende bonen voor extra smaak en textuur.
  • Laat de chili een paar uur of een nacht in de koelkast staan voor een nog betere smaak.
  • Serveer met versgebakken tortilla's of rijst voor een complete maaltijd.

Met deze heerlijke Mexicaanse chili con carne breng je de smaken van Mexico direct naar je tafel, perfect voor elke gelegenheid!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief