
4 personen Bereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 20 minuten
Vegetarisch Hoofdgerechten Zomer Kerstmis, Oud en nieuw Indiaas
Feestelijke Indiase couscous met groenten en specerijen
Couscous is een veelzijdig ingrediënt dat zich perfect leent voor een feestelijk gerecht. In dit recept combineren we de luchtige korrels met een scala aan kleurrijke groenten en aromatische Indiase specerijen. Dit zorgt niet alleen voor een explosie van smaken, maar ook voor een prachtig ogend gerecht dat je gasten zeker zal imponeren.
De Indiase keuken staat bekend om zijn rijke smaken en geurige specerijen. Door de couscous te koken met ingrediënten zoals komijn, koriander en kurkuma, krijgt het een unieke twist die het gerecht naar een hoger niveau tilt. Voeg daar wat verse kruiden en een scheutje citroensap aan toe, en je hebt een feestelijke maaltijd die zowel vegetarisch als vullend is.
Dit gerecht is perfect voor speciale gelegenheden zoals Kerstmis of Oud en Nieuw, maar kan ook eenvoudig worden bereid voor een gezellige avond met vrienden. Serveer de couscous met een frisse yoghurtsaus of een pittige chutney voor een extra smaakdimensie. Laat je inspireren door de smaken van India en maak van je volgende diner een onvergetelijke ervaring!
Ingrediënten
- 250 g couscous
- 500 ml groentebouillon
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- Verse koriander of peterselie voor garnering
- Citroensap naar smaak
Benodigdheden
- Kookpan
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
- Serveerschaal
Bereidingswijze
- Breng de groentebouillon aan de kook in een kookpan.
- Voeg de couscous toe aan de kokende bouillon, roer goed door en haal de pan van het vuur. Laat de couscous 5 minuten staan om te garen.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot ze glazig zijn.
- Voeg de courgette en paprika's toe en bak deze 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de specerijen (komijn, koriander, kurkuma) toe aan de groenten en roer goed door.
- Fluff de couscous met een vork en meng deze door de groenten. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Serveer de couscous in een mooie schaal en garneer met verse koriander of peterselie.
Tips
- Gebruik een mix van seizoensgebonden groenten voor extra kleur en smaak.
- Laat de couscous iets afkoelen voordat je deze mengt met de groenten, zodat de smaken beter kunnen intrekken.
- Serveer met een frisse yoghurtsaus of chutney voor een extra smaakdimensie.
Met deze feestelijke Indiase couscous maak je van elke gelegenheid een culinaire viering vol smaak en kleur!